Powered By Blogger

петак, 27. јул 2018.

Mandulás csiga

Hozzávalók:

  • 25 dkg finomliszt
  • 15 dkg vaj
  • 2 tojássárgája
  • 1 élesztö
  • csipet só
  • 15 dkg cukor 15 dkg darált mandula
  • 2 tojásfehérje
  • 5 dkg olvasztott vaj

Összegyúrunk 25 dkg finomlisztet 15 dkg vajjal, 1 kiskanál cukorral és kevés tejben megfuttatott 2 dkg élesztővel, csipet sóval meg annyi tejjel hogy rugalmas tésztát kapjunk. 1 órát pihentetjük, majd ujjnyinál kicsit vékonyabb téglalap alakú lappá nyújtjuk, meglocsoljuk 5 dkg olvasztott vajjal. A tojásfehérjét kemény habbá verjük 15 dkg cukkoral, 15 dkg darált mandulával, a kinyujtott tsztára kenjük és feltekerjük, ujjnyi szeletekre vágjuk és zsirozot tepsibe tesszük. Majd a forró sütöbe tesszük és aranysárgára sütjük. Be Happy!!!







Нема коментара:

Постави коментар

Translate