Powered By Blogger

среда, 6. јун 2018.

Zabpelyhes morzsasüti (Crumble sa jagodama i višnjama)

Hozzávalók:

  • 30 dkg bármilyen gyümölcs (eper + meggy)
  • 10 dkg vaj
  • 1 csomag vaniliás cukor
  • 15 dkg zabpehely
  • 10 dkg zabliszt
  • 10 dkg barna cukor
  • 2 kanál kókuszreszelék

A gyümölcsöt kivajazott tűzálló tálba szórjuk és meghintjük a vaniliás cukorral. A liszteket összekeverjük majd hozzáadjuk az olvasztott vajat és a cukrot és morzsás állagúra dolgozzuk. Majd elosztjuk a gyümölcsön a zabpelyhes morzsát, végül 180 fokos süstőbe 30 percig sütjük. Be Happy!!!

Potrebni sastojci:

  • 30 dkg bilo koje sezonsko voće
  • 10 dkg putera
  • 1 vanilin šećer
  • 15 dkg ovsene pahuljice
  • 10 dkg ovsenog brašna
  • 10 dkg braon šećera
  • 2 kašike kokosovog brašna

Pomešati u jednoj činiji brašna i dodati otopljeni puter i šećer. Mešati da se dobiju mrvice  ili ako se dobije kompaktno testo cepkati na male delove i tako stavljati na voće. Voće oprati i neseckati i staviti u vatrostalnu posudu koju smo namazali sa puterom i pospeti sa vanilin šećerom. Na to dodati izmrvljeno testo i staviti u rernu da se peče na 180 stepeni oko 30 minuta. Be Happy!!!






Нема коментара:

Постави коментар

Translate