Potrebni sastojci:
Skuvati makarone u jednoj velikoj šerpi. U tiganj ubaciti sitno iseckani crni luk i mleveno meso da se malo izdinsta na zagrejanom ulju. Zatim dodati paradajz pire i začine i na kraju dodati sok od paradajza. U smesu dodati i pola kačkavalja i parmezan. Smesi dodati skuvanu testeninu i dobro pomešati. Kalup za tortu premazati sa malo ulja i sipati smesu sa testom u to. Odozgo narendati kačkavalj i parmezan i peći na 200 stepeni oko pola sata dok ne porumeni. Ostaviti malo da se ohladi i seći kao tortu. Be Happy!!!
- mala glavica crnog luka
- 70 g paradajz pirea
- 150 g mlevenog mesa (svinjskog )
- ulje
- 400 g makarona
- začini (origano, majčina dušica, bosiljak, so i biber)
- 2 dl paradajz soka
- 200 g kačkavalja
- malo parmezana
Skuvati makarone u jednoj velikoj šerpi. U tiganj ubaciti sitno iseckani crni luk i mleveno meso da se malo izdinsta na zagrejanom ulju. Zatim dodati paradajz pire i začine i na kraju dodati sok od paradajza. U smesu dodati i pola kačkavalja i parmezan. Smesi dodati skuvanu testeninu i dobro pomešati. Kalup za tortu premazati sa malo ulja i sipati smesu sa testom u to. Odozgo narendati kačkavalj i parmezan i peći na 200 stepeni oko pola sata dok ne porumeni. Ostaviti malo da se ohladi i seći kao tortu. Be Happy!!!
Нема коментара:
Постави коментар