Hozzávalók a tésztához:
30 dkg liszt
15 dkg vaj
3 ek cukor
1 csomag sütőpor
2 db tojássárgája
1 ek tejföl
1 csipet só
A krémhez:
3 db tojássárgája
5 db tojásfehérje
1 tasak vaniliás pudingpor
1 kispohár tejföl
4 ek cukor
kb 1 kg szilva
fahéj izlés szerint
5 ek buzadara, vagy kenyérmorzsa
A vajat elmorzsoljuk a lisztes keverékkel amihez már hozzáadtuk a cukrot, sót és a sütőport. Majd hozzáadjuk a tojássárgákat és a tejfölt és jó összegyúrjuk. Kinyújtjuk ugy hogy a tepsi peremén is legyen tészta. Meghintjük 2 ek buzadarával és kirakjuk a kimagozott, félbevágott szilvával majd meghintjük fahéjjal és a maradék buzadarával.
A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Egy másik tálba kikeverjük a tojássárgakat a pudingporral és a tejföllel. Végül a habot is ovatosan hozzákeverjük. A masszát a szilvára öntjük es elsimitjuk. Elömelegitett sütőben 180 fokon , 35 percig sütjük. Be Happy!!!
30 dkg liszt
15 dkg vaj
3 ek cukor
1 csomag sütőpor
2 db tojássárgája
1 ek tejföl
1 csipet só
A krémhez:
3 db tojássárgája
5 db tojásfehérje
1 tasak vaniliás pudingpor
1 kispohár tejföl
4 ek cukor
kb 1 kg szilva
fahéj izlés szerint
5 ek buzadara, vagy kenyérmorzsa
A vajat elmorzsoljuk a lisztes keverékkel amihez már hozzáadtuk a cukrot, sót és a sütőport. Majd hozzáadjuk a tojássárgákat és a tejfölt és jó összegyúrjuk. Kinyújtjuk ugy hogy a tepsi peremén is legyen tészta. Meghintjük 2 ek buzadarával és kirakjuk a kimagozott, félbevágott szilvával majd meghintjük fahéjjal és a maradék buzadarával.
A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Egy másik tálba kikeverjük a tojássárgakat a pudingporral és a tejföllel. Végül a habot is ovatosan hozzákeverjük. A masszát a szilvára öntjük es elsimitjuk. Elömelegitett sütőben 180 fokon , 35 percig sütjük. Be Happy!!!
Нема коментара:
Постави коментар