Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 2 tojás
- kb 2 dl víz
- só
- kemény szilvalekvár
- 4 evőkanál olaj
- kb. 20 dkg zsemlemorzsa
- porcukor
- őrölt fahéj
Elkészítés: A tésztához a lisztkupac közepébe beleütjük a tojásokat, sózzuk, a vizet fokozatosan adagolva
kemény, nehezen gyúrható tésztát készítünk. Letakarjuk, kb. 15 percig pihentetjük. Közben a felhevített olajon a zsemlemorzsát folyamatos keveréssel közepes hőfokon pirosra pirítjuk. A tésztát késfok vastagságra kinyújtjuk. Kockákra vágjuk. A tészta fél oldalát kb. 3-4
centinként megtöltjük szilvalekvárral, az üres felét ráhajtjuk, a
tésztaközöket villával összenyomkodjuk. Derelyevágóval feldaraboljuk.
Bő, sós, forrásban lévő vízben kifőzzük, pirított zsemlemorzsára szedjük, a morzsa mindenhol befedje a tésztát. A morzsába forgatott derelyéket külön tálba szedjük. Tálalásnál tányérokba adagoljuk a derelyét, fahéjas porcukorral meghintve kínáljuk. Be Happy!!!
Bő, sós, forrásban lévő vízben kifőzzük, pirított zsemlemorzsára szedjük, a morzsa mindenhol befedje a tésztát. A morzsába forgatott derelyéket külön tálba szedjük. Tálalásnál tányérokba adagoljuk a derelyét, fahéjas porcukorral meghintve kínáljuk. Be Happy!!!
Нема коментара:
Постави коментар