Hozzávalók:
A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük a cukorral, belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk.
A lisztbe beleöntjük az élesztős tejet, hozzáadjuk a két tojássárgáját és a tejfölt. Összegyúrjuk és jól kidolgozzuk a tésztát.
30 percig letakarva pihentetjük, majd kinyújtjuk és négybe hajtjuk.
15 perc múlva ismét kinyújtjuk és hajtogatjuk.
Kb. 2 cm vastagra nyújtjuk a tésztát. A tetejét éles késsel berácsozzuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Megkenjük a tojással, megszórjuk köménymaggal, ill. szezámmaggal.
Előmelegített sütőben előbb 200 fokon, szép pirosra sütjük. Be Happy!!!
- 60 dkg finomliszt
- 10 dkg vaj
- 10 dkg disznózsir
- 3 tk só
- 1 dl tej
- 1 teáskanál cukor
- 5 dkg élesztő
- 2 dl tejföl
- 2 db tojássárgája
- 1 db tojás a kenéshez
- köménymag a szóráshoz
- szezámmag
A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük a cukorral, belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk.
A lisztbe beleöntjük az élesztős tejet, hozzáadjuk a két tojássárgáját és a tejfölt. Összegyúrjuk és jól kidolgozzuk a tésztát.
30 percig letakarva pihentetjük, majd kinyújtjuk és négybe hajtjuk.
15 perc múlva ismét kinyújtjuk és hajtogatjuk.
Kb. 2 cm vastagra nyújtjuk a tésztát. A tetejét éles késsel berácsozzuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Megkenjük a tojással, megszórjuk köménymaggal, ill. szezámmaggal.
Előmelegített sütőben előbb 200 fokon, szép pirosra sütjük. Be Happy!!!
Нема коментара:
Постави коментар