![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg_GlQIvnsdbWkkZb-aKlRbqO2fBoylf_7t7umLS66Xbt24avNaje1j9XX_5O2jIo9MGEWhCz8gUlhZY3pkTUMJYH6OiwmsSgEGmNY0A0rNtSHxDozPHzzVrgQfxIN2GKMq6H2GHBhiVBtJ/s320/SAM_2599.JPG)
Hozzávalók:
- 1 l pálinka
- 1 1/2 l vörös bor
- 1/2 l rum
- 2 kg cukor
- 3 kg meggy
Az alaposan megmosott leszárazott meggyet és a cukrot egy ötliteres befőttesüvegbe tettem és felöntöttem a pálinkával,rummal és vörös borral. 48 órát álni hagyjuk, párszor fakanállal átkeverjük, hogy a cukor teljesen elolvadjon. Üvegbe szűrjük, és fogyasztás előtt még pár napig érleljük. Körübelül 3 liter finom likőr lett ebből a mennyiségből.
Be Happy!!!
Potrebni sastojci:
- 1 l rakije ( bilo koje dobre )
- 1 1/2 l crnog vina
- 1/2 l ruma
- 2 kg šećera
- 3 kg višnje
Višnje lepo očistite i stavite u veliku posudu sa poklopcem. Sipajte šećer a nakon toga i rakiju,vino i rum. ostavite 48 sati da odstoji uz mešanje da se šećer lakše otopi. Posle 48 sati prelijemo u lepe boce i ostavimo jedno nedelju dana da odstoji pre konzumiranja. Dobićemo oko 3 litara likera.
Be Happy!!!
Нема коментара:
Постави коментар