Kolač od višnje
Meni omiljeni kolač,kada su višnje u pitanju.
Sastojci za testo:
1 pavlaka
1 margarin
1 prašak za pecivo
1 kesica vanilin šećera
prstohvat soli
2 dcl šećera (čaša jogurta)
i brašno koliko testo prihvati
Sastojci za fil:
1,5 kg višanja
šećer po ukusu
i 1 čaša (od jogurta) prezle
Sve pomešamo i testo podelimo na dva dela,razvijemo prvi deo i stavimo u tepsiju od 35x35cm pa stavimo pomešanu smesu višanja i nakraju razvijemo drugi deo testa i pokrijemo stim sve. Sa viljuškom napravimo par rupica na testu da vazduh izađe i da ne pukne tokom pečenja. peći oko sat vremena na 180 C. Prijatno!!
Meggyes kalács
A kedvenc süteményem, amikor a meggy kérdéses.
Hozzávalók a tésztához:
1 margarin
1 tejföl
1 sütőpor
1 tasak vaníliás cukor
csipet só
2 dl cukor (csésze joghurt) és a liszt, amit a tészta elfogad.
Hozzávalók a töltelékhez:
1,5 kg meggy
cukor ízlés szerint ,
1 csésze (joghurt) morzsa
Az összes tésztát összekeverjük és két részre osztjuk, az első részt kinyújtjuk és egy sütőedénybe,tepsibe tesszük 35x35cm majd a tölteléket belehelyezzük és a tetejére rásimitjuk a megmaradt tésztát. Egy villával néhány apró lyukat csinálunk hogy a levegö kijöjjön, és a tészta nerepedjen meg. Süssük körülbelül egy órán át 180 ° C- . Nagyon fincsi
Meni omiljeni kolač,kada su višnje u pitanju.
Sastojci za testo:
1 pavlaka
1 margarin
1 prašak za pecivo
1 kesica vanilin šećera
prstohvat soli
2 dcl šećera (čaša jogurta)
i brašno koliko testo prihvati
Sastojci za fil:
1,5 kg višanja
šećer po ukusu
i 1 čaša (od jogurta) prezle
Sve pomešamo i testo podelimo na dva dela,razvijemo prvi deo i stavimo u tepsiju od 35x35cm pa stavimo pomešanu smesu višanja i nakraju razvijemo drugi deo testa i pokrijemo stim sve. Sa viljuškom napravimo par rupica na testu da vazduh izađe i da ne pukne tokom pečenja. peći oko sat vremena na 180 C. Prijatno!!
Meggyes kalács
A kedvenc süteményem, amikor a meggy kérdéses.
Hozzávalók a tésztához:
1 margarin
1 tejföl
1 sütőpor
1 tasak vaníliás cukor
csipet só
2 dl cukor (csésze joghurt) és a liszt, amit a tészta elfogad.
Hozzávalók a töltelékhez:
1,5 kg meggy
cukor ízlés szerint ,
1 csésze (joghurt) morzsa
Az összes tésztát összekeverjük és két részre osztjuk, az első részt kinyújtjuk és egy sütőedénybe,tepsibe tesszük 35x35cm majd a tölteléket belehelyezzük és a tetejére rásimitjuk a megmaradt tésztát. Egy villával néhány apró lyukat csinálunk hogy a levegö kijöjjön, és a tészta nerepedjen meg. Süssük körülbelül egy órán át 180 ° C- . Nagyon fincsi
Нема коментара:
Постави коментар