Powered By Blogger

недеља, 23. фебруар 2020.

Hólabda (Šubarica)

Hozzávalók:
a tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg cukor
  • 8 tojás
  • 8 ek viz
  • 3 ek kakaópor
  • 1 sütőpor

a krémhez:

  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 5 dcl tej
  • 5 ek liszt
  • 1 vaniliás cukor
  • 10 dkg étcsoki
  • 12 dkg kókuszreszelék

A tojásokat válaszd ketté. A fehérjékböl verj kemény habot. Add hozzá a sárgákat, a 25 dkg cukrot, a vizet, végül a sütő és a kakaóporral elkevert lisztet. Majd dolgozd el és öntsd zsirozott lisztel megszort tepsibe, és előmelegitett sütőben 160 fokon süsd ki 20 perc alatt. A krémhez a tejet dolgozd el csomómentesre a lisztel. Fözd kis lángon. Amikor már sürű rakd bele a cukrot és a vaniliás cukrot. Ha kész és ha lágy langyos a krém akkor keverd hozzá a vajat. A tésztát szúrd ki pogácsaszaggatóval majd kend meg a krémmel és a tetejére helyezz egy másik korongot. Vond be az oldalát is krémmel és forgasd a kókuszba. A csokimázhoz olvaszd meg a csokit és egyengesd a süti tetejére. Tedd a hütőbe 2 orára hogy megdermedjen. Be Happy!!!

Potrebni sastojci:
za testo:

  • 25 dkg brašna
  • 25 dkg šećera
  • 8 jaja
  • 8 kašika vode
  • 3 kašike kakao praha
  • 1 prašak za pecivo

za fil:

  • 20 dkg putera
  • 20 dkg šećera u prahu
  • 5 dcl mleka
  • 5 kašika brašna
  • 1 vanilin šećer
  • 10 dkg tamne čokolade
  • 12 dkg kokosovog brašna

Treba razdvojiti belanjke od žumanjaka. Belanjke umutiti u čvrst sneg. Zatim dodati žumanjke, šećer i miks od (prašak za pecivo, kakao u prahu i brašno). Sjediniti i sipati u podmazan pleh i staviti u zagrejanu rernu i peći na 160 stepeni oko 20 minuta. Za kremu pomešati mleko i brašno i skuvati na umerenoj vatri, kad se gusti sipati šećer i vanilin šećer. Ako je glatko i ako se ohladi dodati puter. Ohladjeni biskvit rezati modlom za pogačice ili malom čašicom. Uzeti 2 komada biskvita i na jedno staviti kremu te poklopiti sa drugim. Okolo treba premazati da se biskvit ne vidi i uvaljati u kokosovo brašno. otopljenu čokoladu naneti na gornji deo kolača , pazeći da beli rub kolača ostane beli od kokosa. Zatim staviti u frižider da se sjedini i da se stegne čokolada. Be Happy!!!





Нема коментара:

Постави коментар

Translate